Het herstel en jouw aanwezigheid als cadeau

Herstellen van een lichamelijk letsel of genezen van een ziekmakend probleem is een proces dat je samen met je lichaam ondergaat.

Denken dat iets als sneeuw voor de zon verdwijnt, zonder daar zelf een bijdrage aan te leveren, is jezelf voor de gek houden.

Op het moment dat je aan lichamelijk herstel gaat werken, vraagt dat je eigen volledige inzet.

Je mag al je vermogens van je lichaam aanspreken en je positieve bijdrage leveren, door te beseffen hoe bijzonder het is dat jouw lichaam zich kan herstellen en het de prikkels, die gegeven worden aan jouw lichaam, weet te benutten.

Daarbij kun je zelf veel aandacht geven aan het herstelproces, door een positieve houding van ontvangen, door zorgzaam met jezelf om te gaan en de signalen van je lichaam op te vangen (bewust te worden) en serieus te neme . Mede door vanuit het besef van je verantwoordelijkheid voor jouw functioneren de juiste houding aan te nemen naar jouw leven en jouw wijze van aanwezig zijn.

 

Het in jezelf aanwezig zijn en bewust handelen is een belangrijke factor bij herstel en vraagt daarmee aandacht voor jou zelf en je aanwezigheid.

 

Doe jezelf een cadeau en leer jezelf en je lichaam de aandacht te geven welke ze verdienen.